صفر تا صد کاشت ایمپلنت

افراد مختلف ممکن است دندان های خود را به دلایل مختلف از جمله تروما و پوسیدگی از دست بدهند. همچنین ممکن است بطور مادرزادی برخی دندان ها را در دهان خود نداشته باشند.

جای خالی دندان بخصوص در مورد دندان های قدامی تاثیر بسیاری بر زیبایی لبخند فرد و متعاقب آن بر اعتماد به نفس او دارد. همچنین از آنجایی که هر کدام از دندان ها عملکرد خاص خود را در دهان دارد نبود یک یا چند دندان می تواند عملکرد طبیعی دندان ها در کنار هم را ضعیف کند. در نتیجه دندان های از دست رفته باید جایگزین شوند.

برای جایگزینی دندان ها روش های مختلفی وجود دارد. می توان از بریج، ایمپلنت و پروتز متحرک برای جایگزینی استفاده کرد.

ما به شما ایمپلنت دندان را به عنوان یکی از بهترین جایگزین ها برای دندان های از دست رفته توصیه می کنیم چرا که مزایای زیادی نسبت به روش های دیگر دارد.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد ایمپلنت، مزایای آن، انواع ایمپلنت و نحوه کاشت صحبت کنیم.

مزایای ایمپلنت های دندانی

همانطور که گفته شد ایمپلنت های دندانی مزایایی نسبت به روش های دیگر جایگزینی دندان دارند. آن ها با جراحی بطور دائمی در فک قرار می گیرند و نسبت به دیگر روش های جایگزینی دندان دارای پایداری بیشتری هستند.

امروزه طبیعی بودن ظاهر دندان ها بسیار مهم است و اینکه افراد احساس کنند که ظاهر دندان های آن ها مصنوعی است حس خوبی به آن ها نمی دهد. ایمپلنت های دندانی بسیار طبیعی به نظر می رسند و گاهی حتی از دندان طبیعی قابل تشخیص نیستند. پس افراد با دندان ایمپلنت شده می توانند به راحتی و بدون نگرانی در مورد ظاهر لبخند خود، بخندند.

علاوه بر مسئله زیبایی لبخند، سلامت فک و فضای دندانی و همچنین حفظ عملکرد دندان ها از فاکتور های مهم در انتخاب روش جایگزینی دندان های از دست رفته است. ایمپلنت ها از جابجایی دندان های کناری جلوگیری کرده و استحکام فک را افزایش می دهد و به این شیوه بر سلامت فک و فضای دندانی اثر گذار هستند. همچنین از آنجایی که ایمپلنت ها در فک قرار گرفته و پایه ایمپلنت در فک جوش می خورد پس ایمپلنت های دندانی بسیار محکم بوده و جابجا نمی شوند و به راحتی می توان از آن ها مانند دندان طبیعی استفاده کرد و خوراکی های مختلف را جوید.

نمونه درمان های دکتر پورزکریا

 

کاربردهای مختلف ایمپلنت

ایمپلنت ها کاربردهای مختلفی دارند، از جمله:

  • جایگزین دندان های از دست رفته شده و جای خالی دندان ها را پر می کنند.
  • کاربرد ایمپلنت در ارتودنسی. ایمپلنت های دندانی کوچکتر به عنوان ابزار لنگر اندازی موقت در ارتودنسی کاربرد دارند. در این حالت ایمپلنت نیرویی را به دندان ها وارد می کند تا در جهت صحیح حرکت کنند.
  • به عنوان پایه ای برای پروتز های ثابت. از آنجایی که دندان های مصنوعی ثابت نبوده و به راحتی جابجا می شوند می توان از چندین ایمپلنت در هر فک برای ثابت نگهداشتن کل دندان مصنوعی استفاده کرد.

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت

ایمپلنت دندانی از سه قسمت اصلی پایه، اباتمنت و پروتز تشکیل شده است. بخش اصلی پایه یا همان فیکسچر ایمپلنت است که در استخوان فک قرار می گیرد و نقش ریشه دندان را بازی می کند.

اباتمنت بر روی پایه قرار می گیرد و نقش ارتباط دهنده پایه و روکش را بازی می کند و در نهایت روکش یا همان تاچ دندان که با پیچ و یا چسب بر روی اباتمنت قرار می گیرد و بسیار شبیه دندان طبیعی است.

تقسیم بندی ایمپلنت های دندانی

انواع ایمپلنت های دندانی بر اساس فاکتور های مختلفی تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:

انواع ایمپلنت بر اساس محل قرارگیری: ایمپلنت ها می‌توانند بر اساس محل قرارگیری خود نسبت به فک به دو نوع اندواستیل و ساب پریواستیل تقسیم بندی شوند.

ایمپلنت های اندواستیل بسیار رایج هستند و از یک پایه، اباتمنت و پروتز دندان تشکیل شده اند. پایه ایمپلنت با جراحی در درون استخوان فک قرار می گیرد.

ایمپلنت نوع پریواستیل در درون فک قرار نمی گیرد. در این روش بخشی از پایه تیتانیومی در لثه قرار گرفته و بخش دیگر در بالای آن است. در این روش هیچ سوراخی داخل فک ایجاد نمی شود و معمولاً برای افرادی استفاده می شود که استخوان باریکی را در محل دندان از دست رفته دارند و نمی توان از ایمپلنت نوع اندواستیل برای آن ها استفاده کرد.

انواع ایمپلنت بر اساس طول و قطر: ایمپلنت ها با طول و قطر های متفاوتی در دسترس هستند. این ابعاد بر اساس شرایط بیمار و نیاز های درمانی او متفاوت است.

انواع ایمپلنت بر اساس برند: در بازار، ایمپلنت های مختلفی از برند های مختلف در دسترس هستند که هر برند ممکن است ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را داشته و شامل ایمپلنت های آمریکایی، کره ای، سوئیسی، فرانسوی و آلمانی هستند.

انواع ایمپلنت بر اساس مراحل درمان: ایمپلنت های دندانی بر اساس مراحل درمان به سه دسته ایمپلنت تک مرحه ای، دو مرحله ای و فوری تقسیم بندی می شوند.

در ایمپلنت نوع فوری پایه و اباتمنت در یک مرحله در محل دندان قرار می گیرند. این نوع ایمپلنت نیاز به دقت زیادی برای کاشت دارد و باید مراقبت و حساسیت بیشتری در مورد آن داشت.

ایمپلنت دو مرحله ای رایج ترین نوع ایمپلنت است که در یک مرحله پایه در فک قرار گرفته و بعد از چند ماه اباتمنت و سپس پروتز بر روی آن قرار می گیرد.

ایمپلنت فوری معمولاً به این صورت است که پس از کشیدن دندان پایه ایمپلنت در محل دندان کشیده شده قرار می گیرد و پس از جوش خوردن پایه به استخوان فک اباتمنت و پروتز بر روی آن قرار می گیرد. در مواردی بیمار تقاضای پروتز موقت را دارد تا محل دندان از دست رفته تا زمان بهبودی خالی نماند. در اینصورت پروتزی موقت و معمولاً کمی کوتاهتر از دندان های طبیعی ساخته شده و در محل دندان قرار می گیرد تا زیبایی لبخند فرد حفظ شود. پس از گذشتن مدت زمان بهبودی پروتز دائمی به جای پروتز موقت قرار می گیرد.

انواع ایمپلنت بر اساس جنس: ایمپلنت ها معمولاً از جنس تیتانیوم یا زیرکونیوم هستند و به دلیل خواص فیزیکی و بیولوژیکی خود مناسب برای استفاده در دندان پزشکی هستند.

انواع ایمپلنت بر اساس شکل ظاهری: شکل ظاهری ایمپلنت ها نیز متنوع است و بصورت مخروطی و استوانه ای هستند.

این تقسیم بندی ها بصورت مختصر و کلی توضیح داده شده است. انتخاب انواع ایمپلنت بر اساس نیاز های بیمار و توصیه های پزشک از میان ایمپلنت های مختلف انجام می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام خود را برای ما بفرستید
ارسال پیام